Quin és el peix que us agrada més?

divendres, 11 de juny del 2010

wikipedia

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia. Els més de 15 milions d'articles (dels quals 3,2 milions en anglès; 245.425 en català) han estat escrits col·laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web.Va ser creada el gener del 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, i actualment és l'obra de referència més gran i popular a Internet.

Les crítiques a la Viquipèdia es centren en què per sistema conté prejudicis i inconsistències i la seva política d'afavorir el consens per damunt dels credencials en el seu procés editorial. També se centren en la seva fiabilitat. Algunes altres crítiques se centren en la seva susceptibilitat al vandalisme o que s'hi afegeixi informació no verificada. Els treballs escolars defensen que el vandalisme normalment es treu ràpidament.

Quan la revista Time va donar el premi "Persona de l'any 2006" a "You", va reconèixer l'èxit de la col·laboració en línia, va citar la Viquipèdia com un dels tres exemples dels serveis "Web 2.0", juntament amb el YouTube i MySpace.

Actualment la Viquipèdia en català té 245.425 articles i va en augment. La versió anglesa en tenia 3.163.808 el 19 de gener del 2010.



Logotip de wikipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada